Poziția Mitropoliei Moldovei la acuzațiile de comportament inuman aduse preotului Ghenadie Văluță

Mitropolia Moldovei a venit cu o reacție după ce azi au fost publicate imagini unde preotul, Ghenadie Valuța a fost surprins cum a târât un câine, fiind legat cu un lanț din urma mașinii.



Aceștia regretă cele întâmplate, însă spun că nu vor convoca o ședință a Mitropoliei pentru a decide ce sancțiuni să-i aplice preotului.

Este o situația neplăcută și Mitropolia regretă enorm această acțiune. Însă discutând cu diaconul Ghenadie, dânsul la fel își prezintă scuze. Intenția nu a fost de a omorâ animalul.

Au fost înregistate mai multe cazuri câinii maidaneze au mușcat copii din curțile caselor.

Dânsul împreună cu un vecin intenționa să scoată acești câini. Sigur că nu este o acțiune potrivită. Un cleric nu ar trebuie să se ocupe cu astfel de lucruri. Mitropolia va lua o atitudine în acest sens.

Probabil va fi sancționat disciplinar. Nu considerăm că este cazul să se convoace o adunare pentru situația creată, a declarat pentru TV8 episcopul Ioan Moșnețul.

Un câine maidanez a fost legat cu un lanț la o mașină și târât câțiva kilometri. Patrupedul a fost legat de preotul, Ghenadie Văluța.



Dânsul a spus că a recurs la acest gest pentru a nu-și „murdări mașina” și pentru că recent un câine a mușcat un copil. Imaginile au fost publicate de către un internau pe o rețea socială.

Totodată, deputatul Radu Marian a sesizat Procuratura iar artistul Alex Buretz i-a dedicat o caricatură „feței bisericești”.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Diaconu Ghenadie Valuța a fost exclus din rândurile preoților Bisericii Ortodoxe (Mitropolia Moldovei) - Știri din regiunea Ungheni
  2. Preotul Ghenadie Valuță a fost suspendat din funcția de cleric - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns