Povestea femeii din Ungheni care a învins moartea după 10 zile de comă

Astăzi, 5 decembrie, doamna Zinaida își sărbătorește cea de a 35-a aniversare și poate spune cu certitudine că s-a născut a doua oară”, transmite Spitalul Clinic Municipal Nr.1 pe pagina sa de facebook

Povestea tulburătoare a Zinaidei din raionul Ungheni, mamă a doi copii, a început pe 13 noiembrie 2018.

În urma unei intervenții medicale, starea pacientei s-a complicat grav și a fost transferată prin serviciul AVIASAN de la Spitalul raional Ungheni în ÎMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1.

Femeia se afla într-o stare extrem de gravă, condiționată de: 

„Comă gr. IV, Șoc septic. Sepsis. MODS (Sindrom de disfuncție multiplă de organe). Pneumonie septică, ARDS (Sindrom de detresă respiratorie acută), Insuficiență hepatorenală, Edem cerebral, CID (Sindromul coagulării diseminate a sângelui). 

Timp de 10 zile, pacienta s-a aflat în comă, fiind consultată de diverși specialiști, sub tratament intensiv multimodal, investigată multidirecțional, ce a acoperit tot spectrul de patologii.

Astăzi, după 20 de zile petrecute în secția Reanimare, Zinaida își sărbătorește cea de-a 35-a iarnă cu prietenii și salvatorii săi, cărora le-a mulțumit cu lacrimi în ochi. 

Femeia a fost transferă în secția de profil pentru a continua tratamentul și reabilitarea necesară și arde de nerăbdare să își stângă cât mai curând la piept cei doi copii, care o așteaptă acasă.

La mulți ani îi urăm și noi, întreg colectivul IMSP Spitalul Clinic Municipal nr.1 urându-i multă sănătate, fericire în familie și să fie la fel de puternică și luptătoare, precum a demonstrat.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns