Pompierii şi poliţiştii au inițiat o campanie de informare a cetățenilor despre riscul producerii incendiilor

Zeci de salvatori, pompieri şi poliţişti au descins în localităţile ţării pentru a informa oamenii despre riscul producerii incendiilor, dar şi despre principalele reguli de securitate care trebuie respectate în vederea preîntâmpinării situaţiilor excepţionale.



Acţiunile angajaţilor IGSU dar şi a celor din cadrul Inspectoratelor de poliţie teritoriale au loc în cadrul realizării unui plan comun de prevenire a riscurilor de sărbători.

Angajaţii ambelor subdiviziuni a Ministerului Afacerilor Interne au misiunea de a instrui tot mai mulţi oameni la capitolul bazele securităţii vieţii.

Pompierii şi poliţiştii vizitează familiile cu mulţi copii, oamenii în etate, dar şi cei care sunt ţintuiţi la pat pentru ai ajuta să înţeleagă cele mai importante reguli de securitate.

Oamenii au parte de recomandări la utilizarea corectă a surselor de încălzire şi la exploatarea coşurilor de fum.

Specialiştii îndeamnă gospodarii să nu păstreze lucruri combustibile lângă sobă şi să nu utilizeze lichide inflamabile la aprinderea focului.

Mai mult, oamenii care au în grijă minori sunt îndemnaţi să-i protejeze şi să nu le permită jocul cu sursele de aprindere.

Activităţile de amploare realizate de salvatori şi poliţişti sunt desfăşurate în sate din raioanele Călăraşi, Străşeni, Anenii Noi, Ialoveni şi Căuşeni.

Campania de informare se va desfăşura pe parcursul mai multor zile, pentru a preveni riscurile de sărbători.



Galerie Foto:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns