Pompierii IGSU au lichidat 60 focare de vegetație în ultimele 24 de ore

În ultimile 24 de ore angajații Inspectoratului General pentru Situații de Urgență au intervenit în 66 cazuri pentru lichidarea incendiilor de vegetație în mai multe localități.

Potrivit datelor colectate din subdiviziunile teritoriale popmpierii au fost solicitați pentru lichidarea focarelor de ardere pe suprafețe extinse în raioanele Rezina, Ialoveni, Strășeni, Nisporeni, Ungheni, Cimișlia, Bălți, Ocnița, Glodeni, Cahul, și Cantemir.



Astfel, 25 ha de iarbă uscată au fost mistuite de flăcări în localitatea Lalova raionul Rezina, dar și 25 ha în satul Ialpug din Cimișlia.

Totodată, în după amiaza zilei de ieri o suprafață extinsă de vegetație uscată a luat foc la Vatra, pe malul lacului de acumulare Ghidighici.

Apelul la Serviciul 112 a fost recepționat la ora 13:00. La fața locului au fost îndreptate 4 autospeciale de intervenție. Ajunși, pompierii au stabilit că  arderea a afectat o arie extinsă de vegetație, iar din cauza rafalelor de vânt flăcările se răspândeau cu repeziciune.

Arderea a fost localizată către ora 17:00. După mai multe ore de intervenție, salvatorii au reușit lichidarea incendiului la ora 20:20. Nimeni nu a avut de suferit.

Circumstanțele, cauza, dar și suprafața afectată urmează a fi stabilite de specialiști.

Conform datelor înregistrate pe parcursul zilei de ieri, în urma incendiilor de vegetație 219 ha de teren din toată țară au fost nimicite de flăcări.

În acest context IGSU îndeamnă cetățenii să respecte regulile antiincendiare. În condiții de vânt puternic și umiditate redusă focarele se răspândesc rapid pe arii extunse și prezintă pericol pentru sectorul locativ, dar și spații forestiere.

Pentru evitarea incendiilor de proporții, pompierii avertizează repetat populația să nu utilizeze focul deschis pentru nimicirea resturilor menajere, dar și vegetației uscate. În situații de risc oamenii sunt rugați să apeleze numărul de urgență 112.

Galerie Foto / Video:



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns