Pompierii IGSU au lichidat 54 de focare de vegetație uscată în ultimele 24 de ore

Potrivit datelor Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI, în ultimile 24 de ore au fost înregistrate 54 focare de vegetație uscată în mai multe localități din țară.

În toate cazurile pompierii au avut misiunea de a lichida suprafețele de ardere.



Cele mai răspândite focare au avut loc în localități din raioanele Anenii Noi, Strășeni, Nisporeni, Ungheni, Călărași, dar și UTA Găgăuzia.

Astfel, angajații IGSU au lichidat un incendiu de vegetație uscată în localitatea Tătărești, raionul Strășeni. Aici, focul a nimicit 40 ha de iarbă uscată.

La Ungheni, în localitatea Florițoaia Veche, angajații IGSU au lichidat un incendiu pe o suprafață extinsă, care a afectat 35 ha de teren.

Aproape 20 ha de iarbă au luat foc și în raionul Călărași.

Câte 10 ha au fost stinse de pompieri în satul Dezghingea în UTA Găgăuzia, dar și în localitatea Boldurești la Nisporeni.

În urma incendiilor înregistrate nici o persoana nu a avut de suferit.

În acest context, pompierii avertizează repetat cetățenii să nu aprindă iarba și stufărișul uscat. În condiții de umiditate redusă, vânt și temperaturi ridicate, focarele se pot extinde pe suprafețe extinse, nimicind animalele sălbatice, dar și spațiile forestiere.

În caz de situații de risc oamenii sunt îndemnați să sune la Serviciul 112.

Conform informațiilor colectate din subdiviziunile teritoriale ale IGSU, pe parcursul zilei de ieri în urma incendiilor cu caracter natural 173 ha de teren au fost mistuite de flăcări.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns