Polițistul din Nisporeni care a amendat biciclistul cu 18.000 de lei, explică că bărbatul va lucra în folosul comunității

Biciclistul din Nisporeni, căruia i-a fost aplicată o sancțiune de 18 000 de lei pentru că circula în stare de ebrietate și fără vestă reflectorizantă în seara de 1 ianuarie, ar putea să nu achite amenda, ci să muncească, în schimb, fără remunerare, transmite Ziarul de Gardă.



Sursa mai transmite că l-a contactat pe Ion Mateescu, ofițer al Serviciului supraveghere tehnică și accidente rutiere, care a declarat că bărbatul va putea solicita schimbarea sancțiunii în instanța de judecată.

Mateescu a explicat pentru ZdG că bărbatul a fost amendat în baza art. 233, alin. (3) din Codul contravențional al R. Moldova, menționând că „în baza acestui articol se amendează și conducătorii de ciclomoare, motocultoare, vizitii”.

„Cunoașteți situația accidentelor din ultima perioadă, iar anume aceste categorii de persoane sunt cel mai des implicate, deoarece nu sunt echipate corespunzător, șoferul nu poate să-i observe la o distanță care poate să se asigure, să oprească vehiculul.

În afară de faptul că se afla în stare de ebrietate, nu era echipat corespunzător – nu avea vestă reflectorizantă, obligatorie pe timp de noapte”, a argumentat Mateescu pentru ZdG, adăugând că bărbatul „se deplasa neadecvat în mijlocul carosabilului”.

Omul legii a mai spus că biciclistul va solicita de la instanța de judecată ca sancțiunea să-i fie schimbată în ore neremunerate în folosul comunității, precizând că acest caz „încă se documentează”.

În anul 2019, în R. Moldova s-au produs peste 2300 de accidente rutiere, în urma cărora au decedat peste 200 de persoane, iar mii de oameni au suferit traumatisme.

Mai multe materiale video cu Știri din regiunea Ungheni (raioanele Ungheni, Nisporeni și Călărași) puteți accesa pe Canalul nostru de YouTube: News Ungheni



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns