Polițiștii pot dispune evacuarea mijlocului de transport

În contextul eficientizării circulaţiei rutiere, sporirii nivelului de disciplină a conducătorilor mijloacelor de transport şi crearea condiţiilor corespunzătoare de siguranţă pentru participanţii la trafic, la 17.06.2020, Guvernul Republicii Moldova a aprobat Hotărârea Guvernului nr. 387/2020 cu privire la modificarea Hotărârii Guvernului nr. 557/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind modul de ridicare, transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în procesul de constatare a contravenţiilor.



Potrivit noilor reglementări, agenții constatatori din cadrul Poliției pot dispune ridicarea mijlocului de transport în situația în care conducătorul a fost înlăturat de la conducere și nu poate fi predat proprietarului, posesorului sau reprezentantului lor, dacă vehiculul a fost lăsat într-un loc interzis pentru parcare, dacă mijlocul de transport poate genera un pericol iminent pentru interesul public sau în cazul în care este necesară identificarea proprietarului (posesorului) mijlocului de transport utilizat sau destinat pentru săvârşirea contravenţiei.

Odată cu intrarea în vigoare a noilor prevederi, procedura de ridicare transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport va fi realizată de agenții economici care urmează a fi contractaţi de către Inspectoratul General al Poliţiei în urma unei licitații publice.

În acest sens, Inspectoratul General al Poliției anunță despre inițierea unui concurs de licitație publică pentru adjudecarea serviciilor de ridicare transportare, depozitare şi restituire a mijloacelor de transport în cadrul procesului contravențional.

Procedura de licitație publică se va desfășura conform prevederilor Codului civil al Republicii Moldova nr. 1107/2002.

Documentaţia standard poate fi obţinută de la Inspectoratul General al Poliției cu sediul în mun. Chişinău, str. Tirapol 11/1 sau poate fi vizualizată accesând pagina web: www.politia.md  la directoriul transparență, rubrica achiziții publice (anunțuri lansate). 

Cu această ocazie, Inspectoratul General al Poliției recomandă tuturor conducătorilor/proprietarilor/posesorilor mijloacelor de transport să manifeste o atitudine responsabilă și reiterează despre necesitatea respectării cerințelor Regulamentului circulației rutiere deoarece conform noilor modificări, toate cheltuielile pentru serviciile de ridicare, transportare şi depozitare a mijlocului de transport în cadrul procesului contravenţional vor fi suportate de către conducătorul, proprietarul sau posesorul legal al mijlocului de transport în privinţa căruia a fost aplicată sancţiunea contravenţională.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns