Polițiștii din Ungheni s-au alăturat campaniei „Când inima cere, donăm o tonă de putere”

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de poliție Ungheni au contribuit la completarea rezervei naționale de sânge.

Astfel, polițiștii Ungheneni s-au alăturat campaniei sociale „Când inima cere, donăm o tonă de putere”, lansată anterior la inițiativa Inspectoratului General al Poliției (IGP) cu suportul Centrului Național de Transfuzie a Sângelui.



Potrivit unui comunicat al Inspectoratului General al Poliției, prin mobilizarea masivă a polițiștilor, instituția dorește să sensibilizăm cât mai multe persoane să ne susțină și să doneze sânge – atât de vital sistemului medical și în special pacienților, a căror viață capătă continuitate datorită hemotransfuziei.

Campania „Când inima cere, donăm o tonă de putere”, a fost lansată la inițiativa Inspectoratului General al Poliției (IGP) cu suportul Centrului Naţional de Transfuzie a Sîngelui și are scopul de a ajuta și forma o legătură directă cu societatea, contribuind, prin donarea de sânge, la salvarea de vieți omenești.

La 29 septembrie 2020, în ziua lansării campaniei, conducerea Inspectoratului General al Poliției în frunte cu șeful Sergiu Paiu, a declarat următoarele:

„Ne propunem să venim cu o donație masivă de sânge și plasmă, care este vitală tratamentului persoanelor grav bolnave, inclusiv de COVID-19.

Ne-am stabilit o țintă fără precedent, o țintă demnă doar de o familie atât de numeroasă și puternică cum suntem noi POLIȚIA.

Vrem să donăm O TONĂ de sânge în termen de o lună.

Am făcut și un calcul prealabil și am identificat că, pentru a atinge scopul nobil avem necesitatea de aproximativ 2500 de donatori.

E inițiativa noastră, e o provocare pe care o pornește Poliția și vrem să o realizăm ca adevărați ofițeri ai neamului, astfel mizăm esențial pe implicarea masivă a angajaților Poliției, a familiilor, prietenilor și apropiaților acestora”

Potrivit IGP, astfel de acţiuni umanitare vor fi repetate de poliţişti, pe parcursul anului.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns