Poliția atenționează asupra cazurilor de înec în sezonul estival

Scăldatul poate deveni un pericol dacă este alimentat de neglijență și de ignorarea regulilor de siguranță! – acesta este mesajul zilnic transmis de colegii noștri în timpul desfășurării activităților de informare a cetățenilor pentru prevenirea cazurilor de înec, comunică Inspectoratul de Poliție Ungheni cu referire la IGP.




Dat fiind faptul că numărul cazurilor de înec este în creștere în perioada caldă a anului, Poliția recomandă respectarea următoarelor măsuri de siguranță:

  • scăldați-vă numai în locuri special amenajate pentru a nu nimeri canale sau alte cursuri de apă unde malurile sunt abrupte, curenţii foarte puternici, albiile nămoloase sau pline cu plante, pietre, crengi şi trunchiuri de copaci;
  • supravegheați în permanență copiii, atunci când intrați în apă sau când vă aflați în apropierea apei;
  • evitați să vă scăldați în zonele marcate ,,Scăldatul este interzis”;
  • nu vă aventuraţi în apă pe timp de noapte sau după ce ați consumat băuturi alcoolice;
  • în cazul în care nu știți să înotați, evitați să vă scăldaţi singur şi nu intraţi în apă mai sus de brâu; 
  • se interzic săriturile în apă de la înălţimi periculoase.

În cazul în care sunteți în pericol sau sunteți martor la o situație de înec, apelați de urgență Serviciul 112 și solicitați ajutorul calificat.

Poliția avertizează: neatenția la scăldat în piscine, lacuri sau în preajma bazinelor acvatice provoacă victime. TU fii prudent, pentru că neglijența poate fi letală!

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns