Poliția a reținut 6 persoane din Ungheni și Chișinău bănuite de comercializarea drogurilor

Ofițerii de investigații a IP Botanica şi a Direcției de Poliție a mun. Chișinău au reținut 6 persoane, originare din capitală şi r-nul Ungheni, cu vârstele cuprinse între 32 ani și 60 de ani.

Aceștia sunt suspectați de păstrarea şi realizarea în cantităţi mari şi deosebit de mari a substanţelor stupefiante de tip ,,Heroină’’, pe teritoriul mun. Chişinău, transmite Direcția de Poliție a Municipiului Chișinău (politiacapitalei.md).

Astfel,  de către polițiști au fost efectuate mai multe percheziții autorizate atît în mijloacele de transport cât la domiciliile suspecților, unde au fost depistate și confiscate:  152 pacheţele improvizate artizanal din folie de staniol, cu substanţă stupefiantă de tip „Heroină” cu masa de circa 50 grame, 5 pacheţele din hîrtie şi „zip lock”, cu substanţa stupefiantă „PVP”, cu masa de circa 3 grame, cîntar electronic la mici dimensiuni, 9 telefoane mobile utilizate la săvîrşirea infracţiunii, cartele SIM, seringi şi alte instrumente şi aparate confecţionate artizanal pentru pentru prepararea şi utilizarea drogurilor în formă finală.

O parte din droguri erau pregătite în pachețele pentru realizarea către consumatori.



Cantitatea 245 de gr de droguri a fost ridicată, sigilată și transportată la Centrul tehnico-criminalistic și expertize judiciare al IGP.

Valoarea drogurilor confiscate, în cazul comercializării pe piaţa neagră, a fost estimată la aproximativ  900 000 lei.

Polițiștii întreprind măsuri speciale de investigaţie şi acţiuni de urmărire penală, în scopul stabilirii şi reţinerii altor complici la săvîrşirea infracţiunii, dar şi stabilirii sursei de provenienţă a drogurilor.

Suspecții au fost reţinuţi pe un termen de 72 de ore în izolatorul Direcţiei de Poliţie a mun. Chişinău.

Conform legislației penale în vogoare, indivizii riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 ani până la 15 ani.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns