Poliția a deconspirat o grupare criminală care ar fi comis infracțiuni la Ungheni și Telenești

Ofițerii Direcţiei investigaţii criminale a Inspectoratului Național de Investigații, în comun cu polițiștii de la Teleneşti şi Orhei, cu suportul ofițerilor Direcției Analiză a INI, procurorii Procuraturii Teleneşti și Agenția Națională a Penitenciarelor, au deconspirat și destructurat o grupare infracțională specializată în jafuri și atacuri tâlhărești, condusă de deținuți din Penitenciar nr. 18 Brănești.

Membrii grupării s-au dovedit a fi nouă la număr, șapte bărbați dintre care doi se află în detenție în cadrul penitenciarului Brănești, două femei, una din ele fiind minoră. 

Activitatea criminală a grupării a fost monitorizată și documentată o lună de zile, timp în care au fost acumulate probe, ulterior polițiștii au efectuat 9 percheziții (domiciliare, în automobile şi în penitenciarul nr. 18 Brăneşti).

Infracțiuni pe teritoriul raioanelor Telenești și Ungheni.

În cadrul perchezițiilor, au fost depistate și ridicate mai multe bunuri şi obiecte care ar fi fost folosite la comiterea crimelor, telefoanele mobile, mijloace băneşti în lei şi valută străină (2700 euro, circa 20 000 de lei), hainele folosite la comiterea crimelor, o rangă metalică cu care ar fi fost maltratată una din victime, două automobile cu care sau deplasat la locul comiterii infracțiunilor, cât și o schemă scrisă de mînă din carnetul unui deținut, a locului comiterii uneia din infracțiuni.

De asemenea, datorită competenței profesionale a oamenilor legii, șase membri ai grupării au fost reținuți, ulterior patru au fost plasați în arest pentru 30 de zile, altul se afla în urmărire penală, fiind condamnat la termen real de privațiune de libertate.

Totodată, minora este cercetată în stare de libertate, iar un suspect urmează a fi anunțat în căutare.

Suspecții au vârste cuprinse între 17 și 39 de ani, cinci dintre care anterior judecați pentru diferite infracțiuni și sunt originari din raioanele Leova, Orhei, Glodeni, Strășeni și Ocnița.

Potrivit informațiilor acumulate până în prezent, fiecare membru al grupării avea rol  bine determinat de organizatori, astfel, după comiterea infracțiunilor o bună parte din mijloacele financiare şi a bunurilor de preţ dobândite în urma activității infracționale, le transmiteau în penitenciar.

Gruparea ar fi comis două infracțiuni pe teritoriul raioanelor Telenești și Ungheni.

Suspecții intrau în casă, amenințau, maltratau și imobilizau proprietarii, după care sustrăgeau diferite bunuri.

Suma pagubei într-un caz probat până la moment, constituie circa 25 mii lei, iar în al doilea caz nu a fost posibil de stabilit deoarece victima se află în stare gravă internată la spitalul de urgență din mun. Chişinău.

Dacă vor fi recunoscuți vinovați, bănuiții riscă de la 10 până la 12  ani.

La moment, grupul de lucru format întreprinde acțiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigație, în vederea întăririi bazei probatorii, stabilirii altor membri activi ai grupării, precum și apartenența acestora la comiterea altor infracțiuni, comise pe teritoriul Republicii Moldova.

Reținerea suspecților a avut loc cu suportul ofițerilor BPDS „Fulger” a IGP.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns