Poezia ,,La fereastra dinspre drum” de Mariana Golimaz / Plămădeală din Curtoaia

Nu este un secret că raionul Ungheni a dat întregului spațiu românesc mai multe personalități marcante de cultură, medici și savanți, istorici și politicieni.

Unii s-au manifestat în trecutul îndepărtat și imediat, alții ….. sunt la început de cale.

Un exemplu este și Mariana Plămădeală, în trecut Golimaz, din comuna de răzeși Condrătești. Deși Mariana să născut în micul cătun Curtoaia, a îndrăgit de mică dragostea față de frumos, față de poezie.

Oficial, poezia a apărut în 1 martie 2010 în cadrul seratei literare cu genericul ,,De dragul tău “ în incinta bibliotecii Târgoviște din mun. Chișinău.

Comuna Condrătești a mai oferit cadou națiunii noastre așa personalități ca pictorii Ion Puiu și Ion Chitoroagă, Maria Buruiană, Ion Borș, Ion Coșcodan – lideri ai organizației anti-NKVD „Armata Neagră”.

Pentru a vă convinge de acest lucru, vă propunem spre audiență poezia ,,La fereastra dinspre drum” de Mariana Plămădeală, în trecut Golimaz.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns