Ploile din 16 iunie au inundat mai multe gospodării în raioanele Ungheni, Telenești, Florești și UTA Găgăuzia

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență informează că pe parcursul zilei de 16 iunie, angajații IGSU au fost alertați pentru a interveni la pomparea apei din mai multe gospodării ale oamenilor.

Potrivit IGSU, în localitatea Văleni din raionul Cahul, pompierii Unității de salvatori din Giurgiulești au pompat apa care a pătruns în 10 gospodării.

Angajații IGSU au utilizat motopompele din dotare și au eliberat beciurile și subsolurile de apa care a pătruns în urma precipitațiilor.

La fața locului au lucrat 3 autospeciale de intervenție și 4 motopompe.

Ploile din 16 iunie au inundat mai multe gospodării

Totodată, de intervenția pompierilor a fost nevoie în câteva gospodării din raioanele Ungheni, Telenești, Florești dar și UTA Găgăuzia.

Tot precipitațiile au făcut prejudicii în raioanele Ocnița, Soroca, Ungheni, Dondușeni, Criuleni, Leova, Sângerei și UTA Găgăuzia, unde mai multe hectare de culturi agricole au fost afectate.

La fața locului lucrează Comisiile pentru situații excepționale în vederea estimării pagubelor materiale. În ultimele 24 de ore angajații IGSU au intervenit în 30 situații de risc.

Galerie Foto:

Amintim că alerta de cod GALBEN de instabilitate atmosferică a lovit pentru a doua zi consecutiv Poarta de Vest a Republicii Moldova.

Potrivit mai multor materiale foto și video recepționate la redacția NEWS.UNGHENI.ORG (info.ungheni@gmail.com), furtuna a făcut din nou ravagii la Ungheni.

Urmare, mai multe curți au fost înnămolite iar străzile s-au transformat în adevărate râuri, afectate parcă de viiturile din Carpați. Pentru mai multe detalii accesați articolul S-a rupt din nou cerul la Ungheni

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: