Plaja de la Prut din mun. Ungheni în plin sezon estival 2021

Vremea caniculară de afară atrage tot mai mulți ungheneni la plaja de la râul Prut.

Anual, în perioada estivală, plajele lacurilor, râurilor și bazinele private devin tot mai atracticve pentru louitorii municipiului și ai raionului Ungheni.

Unghenenii își doresc să se scalde și să facă baie de soare.

Tradițional pentru ultima perioadă, Centrul de Sănătate Publică Ungheni, Direcția Situații Excepționale și autoritățile publice locale, informează la însputul sezonului estival că din numărul total de bazine acvatice, cu excepția piscinelor, doar apa râului Prut nu prezintă pericol de îmbolnăvire cu anumite maladii.

Urmare, locuitorii municipiului au la dispoziție o plajă special amenajată pe râul Prut, în sectorul Ungheni Vale.

Plaja municipală de la Prut reprezintă o fâșie acoperită cu nisip alb, fin și are o lungime de cca 250 de metri și o lățime 50 – 70 de metri.

În aceași ordine de idei, comunicăm că aflarea pe teritoriul plajei presupune respectarea unor reguli înainte de către Poliția de Frontieră.

Cum puteți ajunge la plaja municipală de pe râul Prut?

Accesul la plaja de la Prut pentru locuitorii municipiului Ungheni se realizează prin trei căi:

Accesul pe jos din str. Ștefan cel Mare:

  • Strada Ștefan cel Mare – strada Unghiul – strada Lacului – drum de acces Ave Ungheni – traseu adiacent Pepinierei mun. Ungheni / Poligonului auto – Parcare neamenajată – Plaja de pe râul Prut.

Accesul cu mașina din str. Ștefan cel Mare:

  • Strada Ștefan cel Mare – strada Unghiul – strada Lacului – drum de acces Ave Ungheni – traseu adiacent Pepinierei mun. Ungheni / Poligonului auto – Parcare neamenajată și deja pe jos până la Plaja de pe râul Prut.

Accesul cu trasnportul public municipal – ruta nr. 6

Totodată, am realizat și un traseu interactiv pe a vă ajuta să ajungeți mai ușor la Plaja municipală de la Prut din două direcției: Centrul municipiului și intrare în municipiu din sectorul Dănuțeni:

În continuare, Vă prezentăm o galerie foto cu plaja de la râul Prut din municipiul Ungheni, culeasă de profilurile unghenenilor de pe rețelele de socializare:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: