Petroliștii au scumpit din nou carburanții

Un nou cadou pentru cetățenii Republicii Moldova din partea companiilor importatoare de produse petroliere – o nouă scumpire a carburanților la pompă!

O companie petrolieră din Moldova a afișat astăzi, noi prețuri la benzină, motorină şi gaz lichefiat.

Dacă până acum, benzina cu cifra octanică 95, costa 19 lei şi 94 de bani, de astăzi – aceasta este mai scumpă cu 51 de bani şi costă 20 lei şi 45 de bani, transmite Știri.md.

Benzina premium se apropie de 22 de lei, iar preţul motorinei a ajuns la 16 lei şi 79 de bani. 

Prețul gazului lichefiant e 10.95 bani.

Au scumpit din nou carburanții

Sursa reamintește că scumpirile în lanț la carburanți au început din decembrie, anul trecut. Atunci, prețul pentru benzina cu cifra octanică A95 era de 16 lei și 8 bani per litru, motorina costa 13 lei și 46 bani, iar gazul lichefiat – 9 lei și 32 de bani pentru un litru.

La 9 aprilie curent, deputaţii au votat în lectură finală un proiect de lege prin care preţurile carburanţilor vor fi, din nou, plafonate. Plafonarea se va face în baza unei metodologii elaborate de către ANRE şi în baza cotaţiilor de la bursele internaţionale.

La data de 5 mai, Legea cu privire la plafonarea prețurilor la produsele petroliere a fost promulgată de președintele țării, Maia Sandu.

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns