Peste 800 de detectoare de fum urmează a fi instalate de IGSU în 22 localități din țară

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență peste 800 de detectoare de fum urmează a fi instalate în 22 localități din țară.

Achiziționarea instalațiilor a fost posibilă datorită autorităților publice locale în urma solicitărilor și argumentărilor pe care le-a inițiat IGSU referitor la utilitatea acestora în prevenirea incendiilor și intoxicațiilor cu monoxid de carbon.

Pe parcursul a mai multor săptămâni pompierii și salvatorii au avut misiunea de a evalua starea de funcționalitate a 7661 de detectoare din 283 de localități din țară.

În urma verificărilor s-a stabilit că din numărul total de detectoare evaluate, 4782 sunt funcționale, 405 sunt demontate, 228 sunt defecte, iar la 2246 de instalații, sursele de energie sunt epuizate.

În acest sens angajații IGSU recomandă oamenilor să verifice detectoarele anterior instalate, iar în cazul în care sursele de energie sunt expirate să le schimbe pentru a asigura funcționalitatea acestora.

Potrivit unui studiu realizat de IGSU datorită declanșării detectoarelor de fum, mai multe persoane din localitățile Hârtopul Mare și Zăicana din raionul Criuleni, dar și Zberoaia și Grozești, raionul Nisporeni au fost salvate de incendii.  

Detectoarele de fum s-au declanșat, iar sistemul sonor al acestora au anunțat oamenii despre incendiile izbucnite.

Instalarea detectoarelor în localitățile din țară a început odată cu lansarea Campaniei IGSU „O casă protejată – O viață salvată”.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe Telegram,  YouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns