Peste 55 de șoferi din Nisporeni au primit amenzi pentru că și-au dotat mașinile cu faruri de tip Xenon

Peste 55 de șoferi din raionul Nisporeni s-au ales cu amenzi pentru că și-au dotat mașinile cu faruri de tip Xenon. Sunt rezultatele raziilor efectuate de ofițerii de patrulare de la începutul acestei luni. Suma amenzilor se ridică la aproape 24.000 de lei, transmite Canal 2 Nisporeni


În perioada întâi – zece noiembrie 2018 pe întreg teritoriul țării s-au desfășurat măsuri în vederea supraveghere și explotării vehiculelor și standardelor în vigoare. Astfel, activitatea fiind axată pe depistarea și documentarea vehiculelor cu dispozitiv de iluminare exterioară, altele decât cele prevăzute de lege. În perioada vizată au fost depistate și documentate 57 de astfel de cazuri,” a comunicat pentru Canal 2 Nisporeni comandantul de grupă al INP, Alexei Andriiciuc.

Potrivit polițiștilor, utilizarea unui alt tip de faruri, decât cel prestabilit prezintă una din cauzele producerii accidentelor rutiere pe timp de noapte. Şoferii sunt îndemnaţi ca în perioada 1 noiembrie – 31 martie să conecteze lumina cu fază scurtă pe timp de zi.

Din 2014, nerespectarea acestor reguli nu se mai sancţionează cu amendă.

sursa: Canal 2 Nisporeni

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns