Peste 41 680 de traversări a frontierei RM în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 41 681 traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 24 553 traversări persoane, dintre care:

  • 14 063 treceri la frontiera Republicii Moldova cu România / Uniunea Europeană;
  • 5 432 treceri la frontiera cu Ucraina, inclusiv PTF Cuciurgan – Pervomaisc (segmentul central al frontierei MD-UA, prin regiunea transnistreană;
  • 5 058 treceri aeriene prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău. 

Vedeți și Centrul de Excelență în Securitatea Frontierei demarează admiterea 2021

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că au fost supuse screeningului 41 681 persoane și completate 4 969 fișe epidemiologice individuale.

Totodată, din data de 19 iulie 2021 intră în vigoare Hotărârea nr.57 a CNESP din 17 iulie 2021, unde sunt prevăzute noi măsuri de prevenire și control al infecției COVID-19 la trecerea frontierei de stat pe sensul de intrare în R. Moldova.

Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoaree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 89 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM) au fost 84 de persoane.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: