Peste 25 de km ai R16 Bălți – PTF Sculeni vor fi finalizați către sfârșitul lunii iulie 2021

Administrația de Stat a Drumurilor informează că peste 25 de km ai traseului național R16 Bălți – PTF Sculeni vor fi finalizați către sfârșitul lunii iulie 2021

În cadrul unei ședințe, reprezentanții Administrației de Stat a Drumurilor au discutat cu reprezentanții antreprenorului Impresa Pizzarotti & C S.p.A (Italia) pe marginea reabilitării drumului R16, ce traversează nordul Moldovei începând cu localitatea Sculeni spre Bălți.

Lucrările de reabilitare a drumului național sunt divizate în două loturi și înregistrează un progres de execuție de peste 98% pe primul lot și circa 82% pe al doilea lot.

În prezent, antreprenorul execută lucrări de instalare a panourilor informative și a indicatoarelor rutiere, amenajare a intersecțiilor și acceselor la proprietăți.

Totodată, se execută și lucrări de montare a pavilioanelor pentru pasageri pe primul sector de drum cu o lungime de peste 25 de km, care urmează să fie finalizat integral către sfârșitul lunii iulie 2021.

Pe cel de-al doilea sector de drum, se efectuează lucrări de așternere a stratului de asfalt și stratului reciclat, construcție a terasamentelor și sistemelor de drenaj, construcție a trotuarelor și reabilitare a podurilor și podețelor.

Antreprenorul urmează să finalizeze integral lucrările contractuale până la sfârșitul anului 2021.

Lucrările de reabilitare a celor două loturi cu o lungime totală de circa 55 de km, au o valoare de peste 50 de milioane de euro, bani alocați din împrumutul oferit Guvernului Republicii Moldova de către Banca Europeană pentru Investiții.

Vedeți și:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Au fost finalizate lucrările de reabilitare a traseului R16 Bălți – Fălești – Sculeni - Știri din regiunea Ungheni
  2. A fost finalizată reabilitarea lotului nr. 2 al traseului R16 Ungheni - Sculeni - Fălești - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns