Peste 24 mii de traversări a frontierei RM în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore, prin punctele de trecere a frontierei, fluxul de persoane a constituit 24 015 traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 12 378 traversări persoane, dintre care:

  • 7 086 treceri la frontiera Republicii Moldova cu România / Uniunea Europeană;
  • 2 005 treceri la frontiera cu Ucraina, inclusiv PTF Cuciurgan – Pervomaisc (segmentul central al frontierei MD-UA, prin regiunea transnistreană;
  • 3 287 treceri aeriene prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău. 

Totodată, IGPF informează că au fost supuse screeningului 24 015 persoane și completate 1 999 fișe epidemiologice individuale.

La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Alte 58 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

Din păcate, a fost deconspirat un caz de trafic ilegal de bunuri.

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 154 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: