Peste 237 071 de traversări a frontierei RM în ultimele 7 zile

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că în perioada 05 – 11 iulie 2021, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 794 evenimente cu documentarea a 799 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

  • – 35 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
  • – 16 cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
  • – 740 de contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulație rutieră, de transporturi;
  • – două cazuri de trafic ilicit de bunuri;
  • – o intervenție transfrontalieră.

IGPF mai comunică că au fost declanșate 206 consemne, dintre care cinci consemne pe Interpol și 201 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 55 de cetăţeni străini, dar și 74 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

În punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 237 071 traversări și valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 59 898 traversări.

Tradițional, cea mai „activă” frontieră a fost cea cu Uniunea Europeană / România – 58% din totalul de traversări.

Totodată, în ultimele 24 de ore (11 – 12 iulie 2021), în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 36 760  traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 20 590 traversări persoane, dintre care:

  • 11 304 treceri la frontiera Republicii Moldova cu România / Uniunea Europeană;
  • 4 249 treceri la frontiera cu Ucraina, inclusiv PTF Cuciurgan – Pervomaisc (segmentul central al frontierei MD-UA, prin regiunea transnistreană);
  • 5 037 treceri aeriene prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău. 

În aceași ordine de idei, IGPF mai informează că cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

  • PTF Leușeni – 5 354 traversări persoane;
  • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 5 037 traversări persoane;
  • PTF Sculeni – 2 039 traversări persoane;
  • PTF Cahul – 1 495 traversări persoane;
  • PTF Giurgiulești-Galați – 1 256 traversări persoane;

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 36 760 persoane și completate 4 077 fișe epidemiologice individuale.

Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoaree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 141 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM) au fost 83 de persoane.

Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19!

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns