Peste 184 mii de traversări a frontierei RM în ultimele 7 zile

IGPF informează că în ultimele 7 zile, în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 184 114 traversări și valorile traficului de mijloace de transport a prezentat un număr de 51 460 traversări.

Totodată, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră mai informează că în perioada 7 – 13 iunie 2021, la „frontiera verde” și în punctele de trecere polițiștii de frontieră au fost notificate 547 evenimente cu documentarea a 557 de persoane, care au încălcat legislaţia frontalieră şi migraţională a Republicii Moldova, după cum urmează:

 • 36 de încălcări ale regimului zonei de frontieră și cel al punctelor de trecere;
 • opt cetățeni străini au încălcat regimul de ședere pe teritoriul Republicii Moldova;
 • 499 de contravenții privind privind încălcarea regimului de sănătate, circulație rutieră, de transporturi;
 • cinci cazuri de trafic ilicit de bunuri.

Au fost declanșate 153 de consemne, dintre care nouă consemne pe Interpol și 144 conform informațiilor parvenite din partea autorităților de ocrotire a normelor de drept naționale.

În decursul săptămânii precedente 57 de cetăţeni străini, dar și 41 de mijloace de transport, au primit refuz de intrare în Republica Moldova.

Cea mai ”activă” frontieră a fost cea cu Uniunea Europeană / România, 60% din totalul de traversări s-au semnalat în punctele de trecere situate la granița moldo-română.

Referitor la ultimele 24 de ore, IGPF informează că în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 28 174  traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 14 794 traversări persoane, dintre care:

 • 7 965 treceri la frontiera Republicii Moldova cu România / Uniunea Europeană;
 • 3 429 treceri la frontiera cu Ucraina, inclusiv PTF Cuciurgan – Pervomaisc (segmentul central al frontierei MD-UA, prin regiunea transnistreană;
 • 3 400 treceri aeriene prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău. 

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră comunică că în ultimele 24 de ore, cele mai tranzitate puncte de trecere a frontierei (intrare în RM) au fost:

 • PTF Leușeni – 3 621 traversări persoane;
 • PTF Aeroportul Internațional Chișinău – 3 400 traversări persoane;
 • PTF Sculeni – 1 587 traversări persoane;
 • PTF Giugiulești – Galați – 1 170 traversări persoane;
 • PTF Otaci – 910 traversări persoane.

În punctele de trecere a frontierei deschise traficului au fost supuse screeningului 28 174 persoane și completate 2 646 fișe epidemiologice individuale.

Nicio persoană din cele ce au traversat frontiera de stat nu a prezentat simptome ale infecției de tip COVID-19 (febră, rinoaree, tuse seacă).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 76 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM) au fost 76 de persoane, iar alte două persoane – pentru deținerea rezultatului negativ al Testelor PCR Covid-19 falsificate.

Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19!

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: