Peste 170 de autovehicule deblocate de salvatorii și pompierii IGSU

Potrivit Inspectoratului General pentru Situații de Urgență peste 170 autovehicule au fost deblocate de salvatori și pompieri de pe traseele din țară.

Cele mai multe operațiuni de deblocare și salvare a oamenilor afectați de condițiile meteo nefavorabile au avut loc pe traseele din raioanele Ștefan Vodă, Căușeni, Cahul, Taraclia, UTA Găgăuzia, Anenii Noi, Criuleni, Cimișlia și municipiul Chișinău.

Angajații IGSU au efectuat lucrări complexe de tractare și deblocare a mașinilor de mare tonaj, ambulanțelor dar și a autoturismelor care au rămas prinse în nămeții de pe drumurile din centrul și sudul țării.

La Căușeni o femeie însărcinată în ultimul termen nu reușea să ajungă la spital pentru naștere din cauza condițiilor meteo nefavorabile.

Datorită intervenției echipajelor de salvatori aceasta a fost adusă la spital, iar în mai puțin de o oră a dat naștere unei fetițe perfect sănătoase.

Din cauza viscolului două ambulanțe au rămas blocate pe drumurile din Taraclia, iar în urma misiunii de tractare a echipelor de pompieri, echipajele medicale au ajuns la destinație.

O altă ambulanță s-a împotmolit pe drum în localitatea Burlăceni, raionul Cahul, iar în scurt timp acesta a fost tractată de un echipaj de salvatori.

În UTA Găgăuzia pompierii au deblocat 20 de autovehicule în care se aflau 35 de oameni, iar în orașul Cimișlia, salvatorii au deblocat un autobus de ruta internațională în care se aflau 15 pasageri.

Vedeți și articolele:

Pe parcursul nopții salvatorii și pompierii au monitorizat și au acordat ajutor conducătorilor auto surprinși de condițiile meteo nefavorabile de pe traseele R30 Chișinău – Anenii Noi – Căușeni – Ștefan Vodă, M1 Chișinău – Leușeni, M3 Cahul – Balabanu, dar și pe mai multe porțiuni de drum complicate din UTA Găgăuzia.

Gestionarea acțiunile de intervenție în zona de sud și centru este efectuată de conducerea IGSU.

În continuare, salvatorii și pompierii vor activa în regim sporit pentru a acorda toată asistența necesară populației. În caz de situații de risc, oamenii sunt îndemnați să apeleze Serviciul 112.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: