Peste 17 150 de persoane au traversat frontiera RM în ultimele 24 de ore

În punctele de trecere a frontierei, în ultimele 24 de ore, fluxul de persoane a constituit 17 152 traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 9 902 traversări persoane, dintre care:

  • 5 769 treceri la frontiera Republicii Moldova cu România / Uniunea Europeană;
  • 1 390 treceri la frontiera cu Ucraina, inclusiv PTF Cuciurgan – Pervomaisc (segmentul central al frontierei MD-UA, prin regiunea transnistreană;
  • 2 743 treceri aeriene prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău. 

IGPF informează că au fost supuse screeningului 17 152 persoane și completate 1 171 fișe epidemiologice individuale.

Peste 17 150 de persoane au traversat frontiera

La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Totodată, 35 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 142 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Rezultatele patrulărilor în locurile publice la Chișinău, în vederea asigurării respectării măsurilor anti-COVID-19 și ordinii publice: două persoane documentate pentru „Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combaterea a bolilor epidemice”.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns