Peste 12 840 de traversări a frontierei RM în prima zi de Paști

În prima zi de Paști, prin punctele de trecere a frontierei RM fluxul de persoane a constituit 12 847 traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 5 463 traversări persoane, dintre care:

  • 3 058 treceri la frontiera Republicii Moldova cu România / Uniunea Europeană;
  • 1 054 treceri la frontiera cu Ucraina, inclusiv PTF Cuciurgan – Pervomaisc (segmentul central al frontierei MD-UA, prin regiunea transnistreană;
  • 1 351 treceri aeriene prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău. 

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră informează că au fost supuse screeningului 12 847 persoane și completate 971 fișe epidemiologice individuale.

Peste 12 840 de traversări a frontierei RM

Totodată, la trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

IGPF mai informează că 27 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM);

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 108 apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns