Peste 11 960 de persoane au traversat frontiera RM în ultimele 24 de ore

În ultimele 24 de ore (10 – 11 aprilie 2021), în punctele de trecere a frontierei fluxul de persoane a constituit 11 960  traversări.

Pe sensul de intrare în Republica Moldova s-au înregistrat 4 827 traversări persoane, dintre care:

  • 2 886 treceri la frontiera Republicii Moldova cu Uniunea Europeană;
  • 1 079 treceri la frontiera cu Ucraina, inclusiv PTF Cuciurgan – Pervomaisc (segmentul central al frontierei MD-UA, prin regiunea transnistreană;
  • 2 140 treceri aeriene prin PTF Aeroportul Internațional Chișinău. 

IGPF informează că au fost supuse screeningului 11 961 persoane și completate 1 002 fișe epidemiologice individuale.

Peste 11 960 de persoane au traversat frontiera de stat

La trecerea frontierei de stat nicio persoană nu a prezentat simptome ale infecției de tip Covid-19 (febră, rinoree, tuse seacă).

Totodată, 53 de persoane au fost documentate pentru nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice (art.76′ al CC al RM).

Ofițerii de la Linia Verde a Poliției de Frontieră (022 259 717), în decursul a 24 ore au înregistrat 83 de apeluri de la cetățeni, unde s-au oferit consultații vizavi de situația de la frontiera de stat, condițiile de traversare și riscurile în contextul măsurilor aplicate privind diminuarea răspândirii COVID-19.

Rezultatele patrulărilor în locurile publice la Chișinău, în vederea asigurării respectării măsurilor anti-COVID-19 și ordinii publice: două persoane documentate pentru „Nerespectarea măsurilor de profilaxie, prevenire și/sau combatere a bolilor epidemice”.

Poliția de Frontieră îndemnă participanții la traficul transfrontalier să manifeste o atitudine preventivă în raport cu virusul de tip COVID-19!

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

%d blogeri au apreciat: