Peste 10.000 de țigarete de contrabandă descoperite în Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni

Politiștii de frontiera și lucrătorii vamali din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni au descoperit aproximativ 10.000 de țigarete, pe care trei persoane au încercat să le introducă ilegal în România, transmite bzi.ro.



La sfârsitul saptamânii trecute, în vama Sculeni s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în România, Arcadie Z., cetățean din Republica Moldova, în vârsta de 55 de ani, conducând un autoturism marca Citroën, înmatriculat în R. Moldova.

La controlul efectuat asupra mijlocului de transport de polițiștii de frontieră și lucratorii vamali au descoperit, ascunsă în haionul mașinii, în placa suport din portbagaj, precum și într-o ladă din material plastic ce avea fundul dublat, cantitatea de 5.160 tigarete (258 pachete), diferite marci.

În acelasi punct de trecere a frontierei, s-au prezentat pentru efectuarea formalităților de control, pentru a intra în România, cetățeanul moldovean Ludmila C., în vârsta de 50 de ani, pasager într-un autoturism marca Audi, și cetățeanul român Eduard M., în vârsta de 44 de ani, conducând un autoturism marca Citroën, ambele autoturisme înmatriculate în România.

La controlul de frontiera efectuat asupra mijloacelor de transport, echipele comune de control au descoperit, ascunsă în bordul și deasupra rezervorului autoturismului marca Audi, în filtrul de aer și în bordul autoturismului marca Citroën, cantitatea totala de 4.640 tigarete (232 pachete), diferite marci.

Conform prevederilor legale, a fost luata măsura reținerii țigărilor în valoare totala de 5.764 lei și sancționarea contravențională a persoanelor cu amenzi în valoare totala de 16.000 lei„, au declarat pentru bzi.ro reprezentanții Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Iași.

sursa: Bună Ziua Iași / bzi.ro



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns