Permise de conducere „false” depistate în PTF Sculeni și Giurgiulești

Două permise de conducere, cu semne clare de falsificare, au fost depistate de către polițiștii de frontieră în punctele de trecere a frontierei Sculeni și Giurgiulești-Galați.

Ambele cazuri fiind consemnate ieri, 24 iulie, pe sensul de ieșire din țară, informează inspectoratul General al Poliției de Frontieră.



Vezi și:

Către ora 12:55, în punctul de trecere a frontierei Sculeni s-a prezentat un autocar de rută Republica Moldova – Germania, printre pasageri a fost identificat un tânăr cu dublă cetățenie, moldovenească și românească.

În baza analizei de risc, polițiștii de frontieră au luat decizia supunerii unei verificări adiționale persoana în cauză, pentru a exclude orice bănuială asupra acesteia.

Ca urmare, în husa de la telefonul mobil s-a depistat un permis de conducere, care ar fi eliberat de autoritățile române pe numele unei persoane străine.

Din primele cercetări s-a constatat că documentul nu corespunde unui act original, fiind observate elemente de contrafacere.

Bărbatul de 27 de ani a declarat că actul urma să-l transmită în Germania unei persoane, pentru ca ultima să-l prezinte la locul de muncă.

La un alt bărbat cu dublă cetățenie (MDA/ROU), polițiștii de frontieră au depistat în bagajul de mână permisul de conducere moldovenesc, vizibil falsificat.

La ora 22:40, în punctul de trecere a frontierei Giurgiulești-Galați în calitate de pasager al unei mașini de ocazii a fost legitimat cetățeanul de 24 de ani, originar din raionul Glodeni.

În cadrul controlului de nivelul II, ceea ce presupune verificări suplimentare, a fost găsit actul care prezenta indici de falsificare.



La audieri, tânărul a comunicat că în anul 2016 s-a înscris la școala auto, însă nu a putut susține cu propriile forțe examenele, apelând pentru ajutor la instructorul auto.

Cel din urmă contra sumei de 350 euro i-a perfectat permisul de conducere, categoriile B și C.

În continuare, angajații Poliției de Frontieră cercetează cele două cazuri sub aspectul comiterii infracțiunii prevăzute de art.361 al.1 al CP al RM – deținerea sau folosirea documentelor oficiale false.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns