Permis de conducere italian fals, descoperit la controlul de frontieră în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări în privinţa unui cetăţean român, care a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din Italia, despre care există suspiciuni că ar fi fals.



În data de 22 noiembrie a.c., în jurul orei 16.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control, la volanul unui autoturism marca Citroen C5, cetățeanul român P.M., în vârstă de 35 de ani.

Bărbatul a prezentat la controlul de frontieră un permis de conducere cu însemnele autorităților din Italia, care nu îndeplinea condițiile de formă și fond ale unuia autentic, existând suspiciuni că acesta ar fi fals.

Cu privire la cele constatate, bărbatul a declarat că în anul 2007 a urmat cursurile unei şcoli de şoferi din Italia, obţinând permisul de conducere valabil pentru categoria B.

Ulterior acel permis de conducere a fost revocat în anul 2009 de autorităţile italiene întrucât a fost depistat conducând sub influenţa băuturilor alcoolice.

În luna iulie a anului 2013 a procurat documentul prezentat la control, plătind suma de 1.000 de euro.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană al cărui drept de conducere i-a fost suspendat, fals material în înscrisuri oficiale, precum şi de uz de fals.


Fii primul care comentează

Lasă un răspuns