Permis de conducere fals, depistat ascuns în husa telefonului în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră Ieșeni din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un tânăr, asupra căruia au fost descoperite două permise de conducere false.

În data de 02 iunie 2021, în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control la trecerea frontierei, un bărbat cu dublă cetăţenie română şi R. Moldova, în vârstă de 29 de ani, care se întorcea din Belgia, la volanul unui autoturism înmatriculat în R. Moldova.

La control, bărbatul a prezentat un permis de conducere cu însemnele autorităţilor din R. Moldova, eliberat pe numele său, iar în husa telefonului a fost observat un alt permis, tot pe numele tânărului, cu însemnele autorităţilor române.

În urma verificării celor două documente, poliţiştii de frontieră au constatat că ambele nu îndeplinesc condiţiile de formă şi fond ale unor documente autentice, fiind false.

Tânărul a declarat că i-a fost anulat permisul de conducere pentru consum de alcool, însă a reuşit să obţină permisele false contra sumei de 300 de euro, de la un cetățean, ale cărui date nu le cunoaște.

Poliţiştii de frontieră efectuează în cauză cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de fals material în înscrisuri oficiale şi uz de fals, la finalizare urmând a fi dispuse măsurile legale care se impun.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns