Pepiniera „ECO-Logica” din municipiul Ungheni prinde contur

Municipiul Ungheni va avea în viitorul apropiat o pepinieră proprie – „ECO-Logica”.

Aceasta este amenajată în sectorul Ungheni Vale al municipiului, pe o suprafața de 13 hectare.

În aceste zile, au fost începute lucrările de amenajare a pepinierei „ECO-Logica”, comunică Primăria municipiului Ungheni.

Cu siguranță, pandemia provocată de Coronavirus va trece, iar noi ne vom bucura în continuare de un oraș verde și curat”, se arată în comunicat

În prima etapă, autoritățile municipale au plantat deja 1080 de puieți de castan, arțar, tei, nuc negru și liliac pe o suprafață de 1,3 hectare.

Autoritățile mai informează că materialul săditor a fost achiziționat de la Întreprinderea silvică „Moldsilva Telenești”.

Costul mediu al unui puiete constituie 25 MDL.

„Scopul nostru este de a-i crește câțiva ani, până vor ajunge copăcei viguroși, ca apoi să-i plantăm în spațiile verzi ale municipiului”, a explicat viceprimarul Dionisie Ternovschi.

Apropo, un copac viguros costă, la momentul de față, cel puțin 600 de lei.

Totodată, Primăria municipiului Ungheni mai informează că zona destinată pepinierei „ECO-Logica” este îngrădită, va fi supravegheată video și dotată cu un sistem de irigare prin picurare.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

1 trackback / pingback

  1. La Ungheni vor fi plantați circa 500 de puieți și copaci decorativi în zonele verzi ale orașului - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns