Pe traseul Ungheni – Chișinău a fost stopat un autoturism ce transporta 600 kg de pește în condiții insalubre și fără acte de proveniență

În dimineața zilei de astăzi, ofițerii Inspectoratului Național de Patrulare (INP) au depistat pe traseul R1 Ungheni – Chișinău, unde un șofer ce transporta 600 de kg de pește fără a deține careva acte de proveniență a mărfii. Peștele urmă să ajungă la Piața Centrală din Chișinău și comercializată la kg.


Alte două cazuri similare au fost depistat şi documentate în urma patrulării traseelor naționale R2 Chişinău – Bender şi R3 Chişinău – Hînceşti. În două automobile s-a depistat carne de bovină şi porcină care era transportată în condiţii antisanitare şi făra acte de calitate şi provinienţă.

Potrivit inspectorilor INP, în total au fost depistate:

– cca 300 de kg de carne de porc,
– 10 carcase de carne de vită,
– 600 de kg de pește.

Șoferii au recunoscut că mărfurile urmau să fie plasate și comercializate în piața centrală din capitală. Conform legislației în vigoare, pentru transportarea mărfurilor fără dovadă de origine și proveniență, șoferii riscă să fie sancționați contravențional cu amenzi de la 3.000 la 4.500 de lei.

carne

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns