Pe 21 noiembrie 2021 vor avea loc alegeri locale noi, inclusiv în Negurenii Vechi din raionul Ungheni

Comisia Electorală Centrală (CEC) a stabilit, în cadrul ședinței din 17 iunie 2021, desfășurarea, pe 21 noiembrie curent, a alegerilor locale noi pentru funcția de primar în 7 localități.

Potrivit Comisiei Electorale Centrale, alegerile locale noi vor avea loc în următoarele localități:

  • comuna Negurenii Vechi din raionul Ungheni;
  • comuna Ucrainca din raionul Căușeni (primar a decedat urmare a infecției cu COVID-19);
  • comuna Hârtop din raionul Cimișlia;
  • orașul Cupcini din raionul Edineț;
  • comuna Ișcălău din raionul Fălești;
  • comuna Pârlița din raionul Fălești;
  • comuna Camenca din raionul Glodeni.

În comuna Hârtop din raionul Cimișlia, vacanța funcției a survenit în legătură cu demisia primarului, iar în celelalte 6 localități – ca urmare a decesului aleșilor locali.

În comuna Negurenii Vechi sin raionul Ungheni, organizarea unui noi scrutin local are loc din motivul decesului Primarului Adrian Cozariuc.

Anterior, la 19 ianuarie curent, CEC informa că la 16 mai 2021, vor avea loc alegeri locale noi în comuna Negurenii Vechi din raionul Ungheni și în comuna Hârtop, raionul Cimișlia.

Ex-primarul comunei, Adrian Cozariuc, a decedat în dimineața zilei de 21 decembrie 2020. Anterior, Adrian Cozariuc a activat în cadrul Inspectoratului de Poliție Ungheni.

Amintim că la alegerile locale organizate la data de 20 octombrie 2019, cu 464 de voturi (70.95%), primar al comunei Negurenii Vechi a fost ales candidatul PSRM – Adrian Cozariuc

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagramși Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns