Paşaport temporar românesc fals descoperit de polițiști în PTF Sculeni

Poliţiştii de frontieră Români din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Sculeni efectuează cercetări cu privire la un cetăţean din R. Moldova asupra căruia a fost descoperit un paşaport temporar românesc fals, comunică Poliția de Frontieră a României.



În data de 10 iulie a.c., în jurul orei 20.50, s-a prezentat în Punctul de Trecere a Frontierei Sculeni – Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Iași, pentru efectuarea formalităţilor necesare trecerii frontierei, cetăţeanul moldovean Nicolae R., în vârstă de 30 de ani, conducând un microbuz, înmatriculat în R.Moldova.

În baza unei analize de risc pe fraude documentare, poliţiştii de frontieră au solicitat inspectorilor vamali efectuarea unui control amănunţit asupra persoanei, în urma căruia a fost descoperit în borseta personală un plic în care se afla un paşaport temporar românesc similar celor eliberate de autoritățile din România.

Polițiștii de frontieră au procedat la efectuarea unor verificări suplimentare, constatând astfel că documentul nu îndeplineşte condițiile de formă şi fond ale unuia autentic, fiind fals.

În legătură cu cele constatate, bărbatul a declarat că proprietara microbuzului i-a înmânat plicul în care se afla paşaportul pe care trebuia să îl înmâneze unui bărbat în localitatea Nisa-Franţa. Acesta a mai adăugat că  nu are cunoştinţă despre faptul că documentul descoperit nu este un document autentic.

Poliţiştii de frontieră efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fals material  în înscrisuri oficial.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns