Parlamentul se convoacă în ședință plenară la 20 septembrie 2024

La 20 septembrie curent, începând cu ora 11:00, aleșii poporului din legislatura a XI-a se convoacă în cea de-a două ședință plenară din sesiunea toamnă-iarnă 2024

Proiectul Ordinii de zi a primei ședințe plenare ale Parlamentului din sesiunea toamnă-iarnă a fost aprobată la ședința Biroului permanent din 19 septembrie 2024.

Potrivit Direcției comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova, deputații urmează să ratifice un acord dintre Republica Moldova și Canada care prevede oferirea unui împrumut în valoare de 120 milioane de dolari canadieni țării noastre.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru consolidarea rezilienței gospodăriilor și refugiaților, promovarea creșterii durabile prin intensificarea concurenței și a creșterii generate de sectorul privat și sprijinirea rezilienței climatice și a tranziției către energia verde.

De asemenea, deputații vor examina, în prima lectură, un proiect de armonizare a cadrului normativ național cu prevederile legislației UE privind contractele de furnizare de conținut digital și de servicii digitale.

Pe ordinea de zi a ședinței plenare mai sunt incluse Acordul de achiziție comună pentru achiziții publice de contramăsuri medicale, semnat la Chișinău la 9 iulie 2024, și proiectul de modificare a legii cu privire la statutul militarilor.

Tot la ședința următoare a Parlamentului va fi examinată numirea unor membri ai Consiliului Superior al Magistraturii, Sergiu Băieșu și Tatiana Tabuncic.

Tradițional, ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova va fi retransmisă live și pe pagina de facebook News.Ungheni.org

Agenda preliminară a Ședinței Parlamentului Republicii Moldova din 20 septembrie 2024:

SubiectulDescriereaVideo, Audio, Text
1.293Proiectul de lege privind ratificarea Acordului de facilitate de împrumut dintre Republica Moldova, acționând prin intermediul Ministerului Finanțelor al Republicii Moldova, și Majestatea Sa Regele de drept al Canadei, reprezentat de ministrul dezvoltării
2.281Proiectul de lege pentru modificarea Legii nr.162/2005 cu privire la statutul militarilor (art.14, 141, 17, ș.a.)
3.253Proiectul de lege privind contractele de furnizare de conținut digital și de servicii digitale
4.288Proiectul de lege pentru aprobarea Acordului de achiziție comună pentru achiziții publice de contramăsuri medicale, semnat la Chișinău la 9 iulie 2024
5.296Proiectul de hotărâre privind numirea unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii
6.297Proiectul de hotărâre privind numirea unui membru al Consiliului Superior al Magistraturii
7.ÎNTREBĂRI

Proiectul ORDINII de ZI a ședințe plenare din 20 septembrie 2024: 

Proiectul ORDINII de ZI a ș… by News Ungheni

Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova din 20 septembrie 2024:

în curs de actualizare …

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG.

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns