Parlamentul a votat noua componență a Consiliului Audiovizualului

Orest Dabija, Larisa Turea, Tatiana Crestenco, Ruslan Mihalevschi, Liliana Vițu-Eșanu, Ana Gonța, Eugeniu Rîbca au fost numiți în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului (CA), pe un termen de șase ani.

Un PROIECT de hotărâre în acest sens, a fost aprobată în ședința legislativului din 3 decembrie 2021 cu votul a 86 de deputați

Trei dintre candidați au fost propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și opoziției.

Astfel, candidaturile lui Orest Dabija și a Larisei Turea au fost propuse de Fracțiunea „Partidul Acțiune și Solidaritate”.

Totodată, Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor a propus-o pe Tatiana Crestenco în funcția de membru al CA.

Candidatura lui Ruslan Mihalevschi a fost propusă de Președintele Republicii Moldova, iar a Lilianei Vițu-Eșanu – de Guvernul Republicii Moldova.

Organizațiile societății civile au propus în funcția de membru al Consiliului Audiovizualului doi candidați – Ana Gonța și Eugeniu Rîbca.

Potrivit legislației, Consiliul Audiovizualului este format din șapte membri, unul propus de Președintele Republicii Moldova, unul propus de Guvernul Republicii Moldova, trei propuși de fracțiunile parlamentare, cu respectarea reprezentării proporționale a majorității și a opoziției parlamentare, și doi membri propuși de organizațiile societății civile.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns