Parlamentul a extins lista beneficiarilor de protezare individuală și consumabile necesare intervenției chirurgicale din contul CNAM

În cadrul ședinței de astăzi, Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, proiectul de modificare a Legii ocrotirii sănătății.

DOCUMENTUL prevede ca pacienții cu anoftalmie, indiferent de etiologia acesteia (inclusiv traume), vor beneficia de protezare individuală și consumabile necesare intervenției chirurgicale din contul fondurilor asigurării obligatorii de asistență medicală.

La moment, Compania Națională de Asigurări în Medicină acoperă doar cheltuielile suportate de pacienții diagnosticați cu boli canceroase, ceea ce defavorizează alte categorii de pacienți, care la fel necesită suport din partea statului.

Costurile estimative, pentru reabilitarea chirurgicală și proteică a acestor pacienți, constituie cca 300 mii lei anual.

Conform datelor statistice, anual se realizează 100 de proteze, dintre care 70% sunt contra cost.

Protezarea se efectuează de Centrul de protezare oro-maxilo-facială.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns