Parlamentarul unghenean Octavian Țîcu va candida pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău

Deputatul blocului ACUM, Octavian Țîcu, va candida pentru funcția de primar general al municipiului Chișinău. Anunțul a fost făcut de către parlamentar în cadrul unui briefing e presă, transmite portalul Deschide.md

Nu pot să admit ca un isteric, Ion Ceban, care s-a aflat și la Partidul Comuniștilor în servilismul lui Voronin, și acum la Dodon, să câștige Primăria orașului Chișinău.

La fel, cum nu pot admite ca un trădător și minciunos care este Igor Dodon să fie omniprezent într-o societate în care are prevederi constituționale foarte clare”, a declarat deputatul.



Țîcu a făcut apel către partidele de dreapta pentru a se coaliza și oferi șansa de a garanta cetățenilor Chișinăului „în apărarea ultimei redute a democrației și libertății”.

Am un apel către colegul și prietenul meu, Andrei Năstase … Andrei, eu te-am susținut și anul trecut și cred că faci un lucru remarcabil la Ministerul Afacerilor Interne.

Ai pornit o reformă pe care trebuie s-o asumi cu curaj și demnitate și să continui acest lucru în cadrul Ministerului de Interne și să oferi, împreună cu PPDA, șansa de a câștiga această bătălie împotriva Partidului Socialiștilor”, a spus el.

Totodată, Țîcu a anunțat că părăsește fracțiunea PPDA, dar rămâne în cadrul blocului ACUM.

Cu regret rivalităţile din Blocul ACUM, ce s-au revărsat şi în campania electorală locală, lipsa de coeziune şi politizarea acestor schimbări ce s-au făcut în sistem de triunghi între PSRM-PAS şi PPDA a compromis foarte mult valorile Blocului ACUM.

Decizia care am luat-o astăzi este legată de semnarea acordului temporar între ACUM şi PSRM, ce îl consider o eroare politică, ce legitimează PSRM şi compromite valorile pe care le-a promovat Blocul ACUM faţă de alegători. Părăsesc fracţiunea PPDA şi rămân deputat independent al Blocului ACUM.

Eu sunt membru al Blocului ACUM şi nu fac parte nici din DA şi nici din PAS. Sunt neafiliat politic şi aşa voi rămâne. Este vorba de rămânerea în Blocul ACUM, ca deputat independent”, a spus Octavian Ţîcu.

De precizat că anterior, reprezentanții blocului ACUM (PPDA-PAS) au anunțat că din partea blocului va candida Andrei Năstase.



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns