Parcul Micul Cluj din mun. Ungheni va fi dotat cu piste de bicicliști

În Parcul „Micul Cluj” din municipiul Ungheni vor apărea și piste de bicicliști.

Acest lucru este posibil grație proiectului „Ungheni pentru dezvoltarea mobilității urbane durabile”, cofinanțat în cadrul Proiectului „AGREED -Activarea reformei guvernarii pentru îmbunătățirea dezvoltării”, implementat de ALDA în cooperare cu Clinica Juridică Universitară și Agenția de Dezvoltare Locală Moldova și cofinanțat de Uniunea Europeană.



Informația a fost comunicată pe Centrul Regional de Dezvoltare Durabila

Potrivit sursei, scopul proiectului vizează valorificarea durabilă a spațiului urban, prin reconversia unui teren neutilizat, în cadrul unui proces de planificare participativă sustenabilă și transformarea acestuia în pistă pentru bicicliști cu funcții de agrement.

Pe lângă lucrările de amenajare a pistelor de bicicliști, proiectul mai prevede un sondaj online privind mobilitatea urbană, desfășurarea unor campanii de conștientizare cu privire la Săptămâna Europeană de Mobilitate și de promovare a transportului prietenos mediului, organizarea unei conferințe și a unui maraton de ciclism.

Bugetul total al proiectului este de 10 012 EURO.

Proiectul va fi implementat pe o durată de 5 luni.

Amintim că în cadrul ședinței Consiliului municipal Ungheni din 22 mai 2020, consilierii orășenești au aprobat Decizia „Cu privire la înființarea Instituției Publice Parcul Central ,,Micul Cluj”

În cadrul aceleași ședințe, aleșii locali au aprobat și Decizia cu privire la Construcția primului skate park din municipiul Ungheni, parte a Proiectului „Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni, etapa V”, cofinanțat cu 500 000 RON (2 016 850 MDL) de către Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit comunicatului Primăriei municipiului Ungheni, redenumirea Parcului Central din mun. Ungheni în „Micul Cluj” este un semn de gratitudine pentru municipiul Cluj-Napoca, înfrățit cu Ungheniul.

Vedeți mai multe articole referitor la Parcul „Micul Cluj” din municipiul Ungheni:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON



2 trackback-uri / pingback-uri

  1. Sărbătorile de iarnă altfel. „Micul Cluj” - locul unde vor fi amplasați Pomul și Târgul de Crăciun din Ungheni - Știri din regiunea Ungheni
  2. Primarul mun. Cluj-Napoca, Emil BOC - Cetățean de onoare al mun. Ungheni - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns