Parcul Central din mun. Ungheni a fost botezat cu numele „Micul Cluj”

Oficial, din 1 iunie 2020, cel mai mare parc din municipiul Ungheni – Parcul Central, poartă numele de „Micul Cluj”.

În ședința Consiliului municipal Ungheni din 22 mai 2020, consilierii orășenești au aprobat Decizia „Cu privire la înființarea Instituției Publice Parcul Central ,,Micul Cluj”

În cadrul aceleași ședințe, aleșii locali au aprobat și Decizia cu privire la Construcția primului skate park din municipiul Ungheni, parte a Proiectului „Reabilitarea Parcului Central din orașul Ungheni, etapa V”, cofinanțat cu 500 000 RON (2 016 850 MDL) de către Primăria municipiului Cluj-Napoca.

Potrivit unui comunicat al Primăriei municipiului Ungheni, redenumirea Parcului Central din mun. Ungheni în „Micul Cluj” este un semn de gratitudine pentru municipiul Cluj-Napoca, înfrățit cu Ungheniul.

Administrația publică locală din Ungheni mai comunică că până în prezent, autoritățile municipale din Cluj-Napoca au oferit pentru reabilitarea Parcului Central din Ungheni 300 mii de euro.

Totodată, redacția News.Ungheni.org reamintește că acordul de colaborare între cele două municipii a fost aprobată de Consiliul Local al municipiului Cluj-Napoca prin Hotărârea nr. 538 din 23 septembrie 2016, iar în data de 16 noiembrie 2016, cei doi edili au semnat Înțelegerea de Cooperare.

Ulterior, în septembrie 2017, 450 000 RON de la bugetul local al municipiului Cluj-Napoca pe anul 2017 au fost oferiți pentru finanțarea integrală a subproiectului „Orășelul copiilor”, iar în septembrie 2018, Consiliul Local al municipiului Cluj a aprobat finanțarea subproiectului „Teatru de vară și împrejurimi”, în valoare de 466 972 RON.

În 2019, Primăria mun. Cluj-Napoca, a mai oferit 472 000 RON (cca. 98 800 euro).

Galerie Foto publicată de Primăria municipiului Ungheni:

Vedeți mai multe articole la acest subiect:

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe portalul News.Ungheni.org – PATREON2 comentarii la „Parcul Central din mun. Ungheni a fost botezat cu numele „Micul Cluj”

%d blogeri au apreciat: