Parcul central din Călărași reabilitat și modernizat prin intermediul programului „Satul European Expres”

Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală informează că Parcul central din orașul Călărași a fost reabilitat și modernizat prin intermediul unui proiect finanțat în cadrul programului „Satul European Expres”

Vedeți și:

Potrivit sursei, locuitorii orașului din inima Codrilor au acum un spațiu de socializare și recreere în aer liber, de 4000 de metri pătrați, amenajat după toate rigorile arhitecturii urbane – cu sistem de iluminat, trotuare pavate, cu bănci și alte elemente de mobilier urban.

Căile pietonale au fost amenajate astfel încât să facă conexiunea cu cele două licee, grădinița și școala primară din vecinătate.

Bugetul total al proiectului a fost de cca 350 de mii de lei, dintre care 344 de mii au fost alocați din Fondul Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, iar peste 5 mii de lei a fost contribuția localității.

Primarul orașului, Victor Ambroci, spune că, acum, orășenii au un spațiu comod atât pentru socializare, cât și pentru a petrece un mod sănătos de viață.

„Orașul Călărași a devenit mai frumos și mai modern, iar oamenii se bucură de fiecare schimbare în bine care se produce în localitatea lor”

Victor Ambroci

Urba din inima Codrilor – orașul Călărași, are o populație de aproximativ 16 400 de locuitori, dintre care în jur de 3 000 sunt copii.

Oficiul Național de Dezvoltare Regională și Locală mai informează că până în prezent prin intermediul Programului național „Satul European Expres” au fost finalizate 373 de proiecte din numărul total de 380 aprobate spre finanțare.

Dacă vă place ceea ce publicăm, susțineți-ne și deveniți patron pe PATREON
Totodată, ne puteți urmări și pe TelegramYouTubeInstagram și TikTok.
Dar, nu uitați și de un like pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG

1 trackback / pingback

  1. Stadionul din Bravicea a fost îngrădit cu suportul programului „Satul European Expres” - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns