Parcul auto al INSP a fost completat cu 30 de SUV-uri Dacia DUSTER

Modernizarea Poliției Naționale continuă, astăzi 30 iunie curent, Inspectoratul General al Poliției a primit încă 30 mijloace de transport noi, precum și echipamente de protecție necesare pentru gestionarea eficientă a situației pandemice.

Ministerul Afacerilor Interne, menționează că protecția tuturor angajaților, dar și creșterea gradului de siguranță a cetățeanului, este prioritatea de bază a conducerii MAI.

30 de SUV-uri noi de model Dacia DUSTER

Automobilele au fost achiziționate în contextul implementării Planului de acțiuni al MAI privind pregătirea și răspunsul la infecția cu COVID-19, ca parte a Programului de Suport bugetar pentru Reforma Poliției, susținut financiar de către partenerii externi, menite să suplinească deficitul de autospeciale existent la nivelul structurilor teritoriale ale Poliției.

Pe parcursul anilor 2017-2020 s-a reușit achiziționarea și dotarea cu 159 de mașini.

Astfel, numărul total al unităților de transport implicate la apelurile de urgență 112 constituie 189 de autospeciale..

 Valoarea totală a bunurilor achiziționate constituie 12.29 milioane de lei, dintre care 11.97 milioane de lei destinate automobilelor.

La fel, dotarea cu tehnică necesară și autovehicule moderne a instituțiilor din subordine, este un obiectiv important, pentru că asta presupune îmbunătățirea condițiilor de muncă pentru toți polițiștii, mobilitate promptă a forțelor polițienești și servicii de calitate oferite cetățenilor.

În acest sens, automobilele au fost repartizate Inspectoratului Național de Securitate Publică și Inspectoratelor de Poliție din țară, pentru supravegherea circulației rutiere, asigurarea unui climat de siguranță în societate și reacționarea poliției la solicitările parvenite de la cetățeni prin intermediul serviciului 112.

Galerie Foto:

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, ne puteți urmări și pe canalele noastre de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

1 trackback / pingback

  1. Subdiviziunile tactice ale Poliției de Frontieră dotate cu 30 de automobile de serviciu - Știri din regiunea Ungheni

Lasă un răspuns