Pagina web a Curții de Conturi, țintă a unui atac cibernetic

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM), informează că, pagina electronică oficială a instituției www.ccrm.md a fost ținta unui atac cibernetic, fiind distruse bazele de date ale site-ului.

Este pentru prima oară când instituția supremă de audit se confruntă cu o asemenea situație.

Distrugerea paginii publice a avut loc în contextul unor audituri de rezonanță și cu impact în societate, la etapa raportării și mediatizării celor mai importante misiuni de audit planificate în activitatea instituției.

Investigațiile de rigoare vor identifica dacă atacul a fost organizat de hackeri arbitrar, în scopuri de șantajare, sau este vorba de o comandă planificată pentru a crea impedimente în activitatea instituției supreme de audit din țară.

Serviciul de presă al instituției informează că, Curtea de Conturi lucrează la restabilirea paginii electronice oficiale și acest proces va dura o perioadă de timp, fiind depuse toate eforturile necesare pentru ca pagina să fie funcțională cât de curând posibil.

În acest context, vă informăm că, Curtea de Conturi va utiliza, pentru mediatizarea rapoartelor de audit, în continuare, conturile publice de pe rețelele de socializare și vă îndemnăm să ne urmăriți pe conturile menționate.

Astfel, comunicatele de presă, anunțurile și altă informație importantă vor fi distribuite pe contul https://www.facebook.com/Curtea.de.Conturi .

Live-urile ședințelor de examinare a rapoartelor de audit, precum și înregistrările ședințelor vor fi și sunt disponibile pe https://www.youtube.com/user/CurteadeConturi

Curtea mizează pe înțelegerea publicului larg și vă stăm la dispoziție, în caz de solicitare de rapoarte de audit sau de altă informație publică.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns