Operațiunii „MAC-2019”: Un lan de cânepă depistat de Polițiștii de Frontieră la Bălăurești

În rezultatul acțiunilor întreprinse în cadrul operațiunii „MAC-2019”, polițiștii de frontieră din Direcția regională VEST, au descoperit în apropierea satului Bălăurești, r-nul Nisporeni, plantații de cânepă, informează Inspectoratul General al Poliției de Frontieră.



La valorificarea unei informații, ofițerii de investigații au realizat mai multe acţiuni de profilaxie în zona de responsabilitate a Direcției. Ca urmare, în preajma localității Bălăurești, între o fâșie forestieră și un lan de viță de vie s-a depistat peste 600 fire de cânepă verde, care atingeau o înălțime de 160 cm.

Plantele au fost smulse și colectate în saci, care după elucidarea tuturor circumstanțelor pe caz vor fi nimicite.

Instituția informează că până la sfârșitul verii, polițiștii de frontieră de comun cu alți reprezentanți ai subdiviziunilor MAI desfăşoară operaţiunea Mac-2019, care are ca scop combaterea traficului ilicit de droguri de origine vegetală, depistarea şi nimicirea plantelor cu conţinut narcotic, precum şi identificarea persoanelor care le cultivă ilegal în zona de frontieră.

Verificând o fâșie forestieră din apropierea satului Bălăurești a fost depistată un pîlc de cânepă ce creștea haotic, fiind sălbatică, nu era îngrijită și procesul pe mai departe este de înregistrarea informației și apoi nimicirea cânepei, prin ardere,” a comunicat pentru Canal 2 Nisporeni, ofițerul de sector din Grozești, Dragoș Vodă.

Galerie foto:



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns