Operațiune în PTF Leușeni: 100 000 de țigarete depistate de Serviciul Vamal

Funcționarii vamali au deconspirat o schemă de contrabandă cu produse de tutun. 

Potrivit Serviciului Vamal, 100 000 de țigarete au fost depistate de către aceștia într-un camion ce transporta mobilă în România.

Bunurile erau procurate din diferite regiuni ale Republicii Moldova și urmau a fi comercializate ilegal în Uniunea Europeană.

Cazul a avut loc la postul vamal Leușeni în data de 10 august curent.

Suspectând că șoferul autocamionului „Volvo” ar fi transportat și alte mărfuri decât cele indicate în actele de însoțire, vameșii au redirecționat mijlocul de transport spre scanare.

Funcționarii vamali au observat, analizând imaginile, mai multe obiecte omogene în partea superioară a compartimentului pentru marfă, între tavan și mobilierul transportat.

În rezultatul controlului fizic, au fost ridicate 60 000 de țigarete marca „Kult” și 40 000 de țigarete „Ashima”, o parte dintre ele fiind fără timbru de acciz.

Pe acest caz a fost reținut un cetățean al Republicii Moldova, care se afla la volanul camionului.

Procurorii intenționează ca până la expirarea a 72 de ore (termenul de reținere) să înainteze învinuirea și să solicite de la judecătorul de instrucție aplicarea măsurii preventive – arestul pe un termen de 30 de zile.

Potrivit legii penale, infracțiunea de contrabandă cu mărfuri accizate se pedepsește cu închisoare de la 4 la 10 ani.

Urmărirea penală pe acest caz este exercitată de către Serviciul Vamal sub conducerea Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale.

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Totodată, pentru a ne putea urmări și pe alte canale media, Vă invităm să vă alăturați pe canalele nostru de pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns