Ofițerii INI în comun cu BPDS Fulger au reținut 4 persoane suspectate de omorul din Vulcănești

Ofițerii Inspectoratului Național de Investigații, Direcției Generale Urmărire Penală sub conducerea procurorilor Procuraturii pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale au documentat activitățile ilegale ale mai multor persoane implicate în comiterea infracțiunii de omor și huliganism, informează Inspectoratul General al Poliției



Acțiunile de urmărire penală și măsurile speciale de investigație au fost efectuate în cadrul a două  cauze penale, care vizează omorul unui bărbat de 39 de ani, din Nisporeni comis la 25 mai, 2019, ca urmare a unor acțiuni huliganice a unui grup de persoane cu folosirea de către aceștia a armelor de foc.

Imediat după comiterea infracțiunii a fost identificat și reținut un bărbat de 24 de ani, domiciliat în aceiași localitate, de la acesta fiind ridicată arma din care au fost efectuate împușcăturile în direcția victimei.

În cadrul acțiunilor întreprinse, s-a stabilit implicarea la comiterea   infracțiunii a altor patru  persoane, cu vârstele cuprinse între 21 și 38 de ani, care s-au eschivat de organul de urmărire penală, ascunzându-se pe teritoriul mun. Chișinău.

La 18 iunie, cele patru persoane au fost localizați în mun. Chișinău, unde cu suportul angajaților Brigăzii de poliție cu destinație specială „Fulger” au fost reținuți.

În cadrul acțiunilor de reținere și percheziție la aceste persoane au fost depistate și ridicate mai multe arme și muniții, legalitatea deținerii cărora la moment este verificată.

Acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţii pe aceste cauze penale continuă, iar dacă va fi demonstrată vinovăția pentru săvârșirea infracțiunii de omor, suspecții  riscă  închisoare până la 20 de ani sau detenție pe viață, iar pentru săvîrșirea huliganismului agravat, riscă închisoare până la 7 ani.



Galerie Foto:

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns