Oficial // Ungheneanca Daniela Morari – Şefă al Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană

De astăzi, Misiunea Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană, este condusă de o Ungheneanca.

Potrivit Președenției, Hotărârea Guvernului Republicii Moldova din 14 noiembrie privind numirea doamnei Daniela Morari în funcţia de Ambasador, Şef al Misiunii Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană, a fost semnată astăzi de către Igor Dodon.


Conform propunerii anterioare a Guvernului, Igor Dodon, a semnat decretul privind numirea doamnei Daniela Morari în funcția de Ambasador, Şef al Misiunii Republicii Moldova pe lângă Uniunea Europeană.

Totodată, fostul Reprezentant al Moldovei pe lîngă Uniunea Europeană, dl Eugen Caras, a acceptat propunerea șefului statului de a se alătura echipei prezidențiale în funcția de Consilier în domeniul politicii externe”, se arată într-un comunicat al instituției.





Amintim că în cadrul ultimei ședințe a Guvernului Sandu, Cabinetul de Miniștri a acceptat propunerea Ministerului Afacerilor Externe şi Integrării Europene privind numirea doamnei Daniela Morari în funcţia de Ambasador, Şef al Misiunii Republicii Moldova pe lîngă Uniunea Europeană, și a înaintat Preşedenției Republicii Moldova proiectul decretului de numire.

Până nu demult, Daniela Morari a deținut mai multe funcții de conducere în cadrul Ministerului Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Totodată, Ungheneanca deține și Medalia Preşedintelui Republicii Moldova „Meritul Civic” pentru promovarea integrării europene: negocierea, semnarea şi ratificarea Acordului de Asociere RM-UE şi procesul de liberalizare a regimului de vize (2014) și Diploma Guvernului Republicii Moldova pentru contribuţia la procesul de integrare europeană şi liberalizarea regimului de vize (2013).

Daniela este fiica dlui Morari Nicolae, șef al secției ginecologie din cadrul Spitalului raional Ungheni.

Colaj News.Ungheni.org: Nicolae și Daniela Morari



Fii primul care comentează

Lasă un răspuns