Octavian Țîcu către colegii din Parlament: 100 de oameni politici … țin captivi 3 milioane de oameni, dar voi râdeți

Deputatul Octavian Țîcu a ținut și el un discurs în plenul Legislativului, înainte de a fi supusă votului moțiunea de cenzură pentru demiterea Guvernului, înaintată de fracțiunea PSRM. Acesta i-a criticat dur nu doar pe socialiști, ci pe toți deputații, precum și pe președintele țării, Igor Dodon, transmite Unimedia


În 30 de ani a fost o istorie a cine pe cine dă jos, o istorie a kidănelii pe moldovenește. Snegur din căciula de cârlan și prosoapele frontului a sărit în barca agrarienilor, după care l-a trăsnit Lucinschi, după care domnul Diacov s-a cățălit cu dl Lucinschi până a ajuns tovarășul Voronin, din care a ieșit dl Plahotniuc, dna Greceanîi, Igor Dodon. Din Lucinschi a ieșit Filat, Țopii și Andrei Năstase.

În 2009, l-au dat jos pe Voronin, după care Plahotniuc l-a dat jos pe Filat și Blocul ACUM cu Dodon l-au dat jos pe Plahotniuc. Și toate astea cu mâinile noastre, a unor oameni care au crezut că lucrurile chiar se pot schimba”, a declarat în discursul său parlamentarul originar din Ungheni.

„Cum este posibil ca 5 județe din România să fie mai bogate fiecare în parte decât Republica Moldova?

O țară în care nu mai sunt oameni, oamenii pleacă, vând tot, businessul nu vine, se fură miliarde, și noi stăm și râdem în Parlament.

Ne e vesel da? Mie nu mi-i vesel”, a subliniat Ungheneanul.

În opinia deputatului, singura soluție pentru ieșirea din impas ar fi unirea cu România:

Nu există soluție în interior, dacă am ajuns în situația în care, și din Blocul ACUM, în care am crezut, s-au ales surcele.

Doar reîntregirea spațiului românesc este salvarea pentru faptul că 100 de oameni politici și o mână de procurori și judecători țin captivi 3 milioane de oameni.

3 milioane de oameni la cheremul unei mase care numai vă râdeți în Parlament, vă invit să dați dovadă de responsabilitate în acest moment, față de cetățenii acestei țări, să lăsați acest Guvern în picioare, dar dacă nu îl lăsați în picioare, să aveți o viziune despre ce facem mai departe”.



Octavian Țîcu a făcut acuzații dure și la adresa lui Igor Dodon, îndemnând deputații să voteze pentru crearea unei comisii care să-l ancheteze, mai transmite sursa.

sursa: Unimedia

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns