O porţiune din promenada Senei, alături de Turnul Eiffel, poartă numele Reginei Maria a României

O porţiune din promenada Senei poartă, începând de astăzi, numele Maria a României (Marie de Roumanie), a anunţat anterior Ambasada României în Franţa.Este vorba despre secţiunea de pe malul stâng, dintre Pont d’Iéna şi capătul Avenue de Suffren, transmite Ziarul de Iași

Ceremonia de inaugurare a avut loc astăzi, în prezenţa Familiei Regale.

Dorim, printr-un astfel de gest, să aducem omagiu celei care, în urmă cu 100 de ani, pleda cauza României la Conferinţa de Pace de la Paris şi care a rămas în sufletele românilor drept «Mama răniţilor» şi «Regina Întregitoare»”, se arată într-un anunţul publicat anterior pe pagina de Facebook.

Iniţiativa aparţine Ambasadei României în Franţa şi a fost susţinută de Primăria Paris şi de Grupul de prietenie româno-francez din Adunarea Naţională Franceză.

Regina Maria (29 octombrie 1875, Eastwell Park, Ashford, Kent, Anglia – 18 iulie 1938, castelul Pelişor, Sinaia, Regatul României), nepoata reginei Victoria a Marii Britanii, a luptat pentru supravieţuirea României în anii agitaţi ai Primului Război Mondial şi în perioada interbelică.

A fost a doua regină a României, în calitate de soţie a principelui de coroană devenit ulterior regele Ferdinand I al României. A fost mama regelui Carol al II-lea.
sursa: Ziarul de Iași

%d blogeri au apreciat: