O nouă ședință a CNESP. Subiectul – Instrucțiunea privind organizarea scrutinelor electorale în condiții de pandemie

Membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică s-au întrunit din nou în ședință. Motivul – Instrucțiunea privind organizarea scrutinelor electorale în condiții de pandemie

În cadrul unei ședințe în format online desfășurate astăzi, membrii Comisiei Naționale Extraordinare pentru Sănătate Publică au adoptat un șir de măsuri de prevenire și combatere a infecției COVID-19 în timpul organizării și desfășurării scrutinelor electorale, în scopul protejării sănătății participanților la alegerile parlamentare anticipate, planificate pentru 11 iulie anul curent.

Hotărârea CNESP  prevede măsurile de protecție obligatorie pentru alegători, funcționarii electorali, precum și pentru concurenții electorali.

În context, sediile birourilor electorale și secțiile de vot urmează a fi dotate cu produse dezinfectante pentru mâni, încăperile vor fi dezinfectate o dată la trei ore și aerisite frecvent.

Membrii CNESP recomandă organizarea activității birourilor electorale/secțiilor de votare în alte instituții/edificii decât instituțiile de educație timpurie.

În cadrul ședinței, a fost aprobată Instrucțiunea privind modalitatea de organizare și desfășurare de către Comisia Electorală Centrală a scrutinelor electorale în condițiile situației pandemice prin infecția cu COVID-19.

Documentul descrie reguli clare de organizare a procesului electoral, măsurile de protecție a alegătorilor, a angajaților birourilor electorale, concurenților electorali, și instrucțiuni detailate privind regulile de conduită necesare de respectat în perioada electorală în sediile organului electoral; în timpul evenimentelor organizate în cadrul campaniei electorale; în ziua alegerilor și în perioada imediat următoare.

În sfârșit, Comisia Electorală Centrală dispune de un cadru legal de activitate în condiții pandemice. În acest sens, le mulțumesc colegilor de la CEC, Cancelaria de Stat și Ministerul Sănătății pentru cooperare și efortul depus pentru redactarea acestui document”, a menționat Aureliu Ciocoi în cadrul ședinței. 

În continuare, se mențin măsurile de securitate epidemiologică instituite și aplicate pe perioada pandemiei.

Așadar, rămâne a fi obligatorie purtarea măștilor de protecție în toate spațiile publice închise, inclusiv în transportul public, și în spatiile deschise unde nu este posibilă respectarea distanței fizice de cel puțin 1 metru.

Hotărârea nr. 56 a CNESP din 3 iunie 2021 va fi disponibilă în curând, inclusiv pe portalul NEWS.UNGHENI.ORG

Dacă vă place ceea ce publică portalul News.Ungheni.org și Cratima.md, susțineți-ne și deveniți patronul unei știri pe PATREON sau GOFUNDME.
Pentru a ne putea urmări și pe alte canale, Vă invităm să vă alăturați pe TelegramYouTubeInstagram și Tik Tok.
Dar, nu uitați și de un like sau abonare pe paginile de facebook NEWS.UNGHENI.ORG și CRATIMA.MD

Fii primul care comentează

Lasă un răspuns